Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


airsoft

Az airsoft : az airsoft egy nagyon izgalmas az igaziakhoz nagyon hasonló fegyverekkel játszódó sport.

Fegyverek:

AEG(elektromos):egy akumlátor  van vagy a tusba vagy a fegyver elejébe(a cső alatt), egy elektromotor felhúz egy rugót ami bizonyos erőnél kilő és egy levegő dugettyút hajt meg ,ami végülis kilövi a lövedéket.

ezeket a fegyvereket adják el a legnagyobb számba.viszonylag drága de megbízható fegyverek.

 

Co2(Gázos):Ezek a fegyverek leginkább Sniper-ek vagy pisztolyok-ok, de van néhány gépfegyver is ami gázüzemű. Ezek torkolati sebessége többszöröse a másik két kaegóriának de ennek is vannak hátrányai. Egyrészt ezek a fegyverek drágák, másrészt gázt is kell venni hozzá ami szintén nem olcsó. Ezek a legjobb másolatai az igazi fegyvernek mivel leginkább ezeknél a fegyverekben van Gas Blow Back (GBB)(szánhátrasiklás) . 

 

Spring(rugós):Ezek a fegyverek nagyon hasonlóan működnek az elektromos fegyverekhez azzal a külömebséggel hogy itt motor helyett kézi erővel kell felhúzni a rugót. Ezek a fegyverek a gázoshoz hasonlóan Sniper-ek és pisztolyok.ezek szinte soha nem romlanak el nem fogy ki a gáz nem merül le az akksi, télen viszont van rá esély hogy elpattan a rugó.

Lövedékek :

0.12 : ezek a pisztolyok fő lövedékei más fegyverekbe nem szokták használni mer hamar elveszti az energiáját és a szél könnyen befolyásolja a pályályát.

0.20 :  ez a lövedék a pisztolyhoz és a gépfegyverekhez is jó ebbe a lövedékbe (ervileg) benne van a 0.12-es lövedék nagyobb röppályálya és a 0.25-ös lövedék egyenesebb röppályálya gyakorlatilag eggyikse..

0.25 :ezek a gépfegyverek leginkább használt lövedéke,ebböl gyártanak a legtöbbet ezér ez az eggyik legolcsóbb lövedék

0.28 : Ezek a lövedékek már inkább a mesterlövész fegyverekhez valók,drágábbak a többi lövedéknél és a kissebb törkolati sebességű fegyvereknél már jelentős roppályacsökkenést okoz.

0.29-0.43 : Ezek a lövedékek már csak a legerősebb Sniper-ekbe valók szinte nem befolyásolja a szél ezeket a lövedékeket.

 

Védőfelszerelés : ennek álnia kell legalább egy szemüvegből,de inkább egy arcmaszkból kell álnia , egy Taktikai mellény-se árt, ha hosszabb airsoft meccsekre megy valaki,egyrészt hogy feltudjon kelni követketőnap,másrészt a tárak elhelyezésére tökéletes.